Malzemeler :
Yazdan kurutulmuş 2 ip bamya
( ilk defa uzun bamya alıp 3-4 parça keserek kurutmuştum)200 gr kıyma yeterli ben dolaptan fazla çıkarmıştım hepsini koydum 2 yemek kaşığı tereyağ 2 tane iri kuru soğan
5-6 kaşık domates konservesi Yarım limon sarımsak 4 bardak su Baharat (isteğe bağlı) Kristal kaya tuzu
Yapılışı:
Bamyalar suda biraz bekletilir hem ipi rahat çıkar hem tozu gitmiş olur,
tencereye kısık ateşte tereyağ konulup eritilir içine ince kesilmiş soğanlar atılıp 1-2 dk çevrilir ve domatesler eklenir, kıyma ve sarımsak ilave edilip karıştırılır içine su ve yarım limon ilave edilir, kaynayınca bamyalar atılır 1-2 kere karıştırılır, 40-50 dk pişirilip yumuşayınca baharatları atılıp altı kapatılır ( suyunu çekerse kaynar su ilave edilir), tuzu ve fazla yağlı isteniyorsa biraz da soğuk sıkım zeytinyağı dökülür.
Afiyet Olsun
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder