Malzemeler :
Yarım kg taze bamya 200 gr kıyma 2 yemek kaşığı tereyağ 2 tane iri kuru soğan
2 tane domates Yarım limon sarımsak 3 bardak su Baharat (isteğe bağlı) Kristal kaya tuzu
Yapılışı:
Bamyalar yıkanıp külah biçimi kesilir, ( kesilip yıkanırsa salyalanır ) tencereye kısık ateşte tereyağ konulup eritilir içine ince kesilmiş soğanlar atılıp 1-2 dk çevrilir ve küçük doğranmış domatesler eklenir, tencerenin kapağı kapatılır soğanlar biraz domates suyunda yumuşar, kıyma ve sarımsak ilave edilip karıştırılır içine 3 bardak su ve yarım limon ilave edilir, kaynayınca bamyalar atılır 1-2 kere karıştırılır, 30-40 dk pişirilip baharatları atılıp altı kapatılır, tuzu ve fazla yağlı isteniyorsa biraz da soğuk sıkım zeytinyağı dökülür.
Afiyet Olsun |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder