19 Temmuz 2015 Pazar

Hünkar Beğendi

                               


                            Malzemeler:

                             1 Kg Patlıcan
                             250 Gr Kuşbaşı Kuzu Eti
                             1 Yemek Kaşığı Tereyağı
                             1 Çay Bardağı Rendelenmiş Eski Kaşar
                             1 Çay Bardağı Süt
                             Kristal Kaya Tuzu
                             
                               Yapılışı:

 Patlıcanlar fırında közlenir soyulup bıçak yardımıyla çok küçük doğranır. Kuşbaşı et ocağa alınıp çok az su eklenerek kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir. Yarım yemek kaşığı tereyağ eklenerek 5 dakika daha pişirilip ocaktan alınır. Kalan tereyağ eritilip patlıcanlar eklenip iyice ezilir altı kısılarak azar azar süt ilave edilir, birkaç dakika daha pişirilir sütün çekmesi beklenir ve kaşarlar ilave edilip karıştırılıp ocaktan alınıp tuzu eklenir, servis tabağına alınıp üzerine önceden hazırladığımız kuşbaşı etimiz dökülür.

                             Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder