Sağlıklı Beslenme ve Sağlıklı Diyet ile ilgili Bilgiler, Resimli Tarifler,
Boncuk İşi Takılar,
Tığ, Şiş ve Dantel Örgüler
26 Haziran 2015 Cuma
Kıymalı Alinazik Sade ve Domates soslu
Malzemeler:
250 Gram Kuzu Kıyma
6 Adet Patlıcan
400 Gram Süzme Ev yoğurdu
1 Yemek kaşığı Tereyağ
Kristal Kaya Tuzu
1 Çay Kaşığı Karabiber
3 Diş Sarımsak
Sosu için
5 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
Yapılışı:
Patlıcanlara bıçak ucu batırılıp fırında közlenir, Közlenen patlıcanların kabukları soyularak doğranır. Süzme yoğurt az su eklenerek yumuşatılır sarımsaklar ezilip eklenir. Hazırlanan patlıcanla karıştırılır. Kıyma ocağa konup birkaç dakika piştikten sonra yarım kaşık tereyağ eklenir. Pişen kıyma ocaktan alınıp tuz karabiber eklenir. Önceden hazırladığımız patlıcan ve yoğurt karışımının üzerine gezdirilerek servise hazırlanır.
Sos için domatesler soyulup doğranır ocağa alınıp pişirilir, pişen sosun içine yarım kaşık tereyağ, tuz ve pul biber eklenerek birkaç dakika daha pişirilir. Hazırladığımız ali naziğin üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder