26 Haziran 2015 Cuma

Kıymalı Alinazik Sade ve Domates soslu


                               Malzemeler:

                        250 Gram Kuzu Kıyma
                        6 Adet Patlıcan
                        400 Gram Süzme Ev yoğurdu
                        1 Yemek kaşığı Tereyağ
                        Kristal Kaya Tuzu
                        1 Çay Kaşığı Karabiber
                        3 Diş Sarımsak
                        Sosu için
                        5 Adet Domates
                        1 Tatlı Kaşığı Pul Biber

                            Yapılışı:

 Patlıcanlara bıçak ucu batırılıp fırında közlenir, Közlenen patlıcanların kabukları soyularak doğranır. Süzme yoğurt az su eklenerek yumuşatılır sarımsaklar ezilip eklenir. Hazırlanan patlıcanla karıştırılır. Kıyma ocağa konup birkaç dakika piştikten sonra yarım kaşık tereyağ eklenir. Pişen kıyma ocaktan alınıp tuz karabiber eklenir. Önceden hazırladığımız patlıcan ve yoğurt karışımının üzerine gezdirilerek servise hazırlanır. 

 Sos için domatesler soyulup doğranır ocağa alınıp pişirilir, pişen sosun içine yarım kaşık tereyağ, tuz ve pul biber eklenerek birkaç dakika daha pişirilir. Hazırladığımız ali naziğin üzerine gezdirilir.

                           Afiyet olsun

                        
                            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder