15 Temmuz 2015 Çarşamba

Kırmızı Mercimekli Kıymalı Yaprak Sarması

                                          Malzemesi:
                          250 Gr Taze Asma Yaprağı
                          300 Gr Yağlı Kıyma
                          1 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
                          2 Adet Soğan
                          2 Adet Domates
                          6 Diş Sarımsak
                          Yarım demet Maydanoz
                          1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
                          1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
                          1 Çay Kaşığı Kimyon
                          1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
                          Kiristal Kaya Tuzu
                          Yarım Limon
                          Yarım Çay Bardağı Soğuk Sıkım Zeytin Yağı

                                          Yapılışı:
  2 Saat öncesi kırmızı mercimek ılık suda ıslatılır. Malzemeler doğranıp baharatlarda eklenerek malzemeler karıştırılır. Yapraklar sarılıp  Tencereye alınıp üzeri geçmeyecek kadar su eklenir. Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır kısık ateşde 30 dakika pişirilir. Ocaktan alındıktan  sonra üzerine zeytin yağı gezdirilerek servis yapılır. 

Not: İsteyen Kıymasız da yapabilir.

                                          Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder