5 Temmuz 2015 Pazar

Kuzu Yürek Sote

                               
                         Malzemeler:

                          5 Adet Kuzu yüreği
                          50 Gr Kuyruk Yağı
                          1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
                          1 Talı Kaşığı Pul Biber
                          Yarım Çay Kaşığı Karabiber
                          2 Adet Kuru Soğan
                          Kristal Kaya Tuzu

                              Yapılışı:

 Yürekler kuşbaşı büyüklüğünde doğranıp yıkanır. Kuyruk yağI küçük küçük doğranır tencereye alınır yağı eritilip  pembeleşene kadar kısık ateşte pişirilir, Yürekler eklenir suyu çekene kadar kısık ateşte pişirılmeye devam edilir. Soğan, pul biber, karabiber ve  salçayla birlikte eklenir bi müddet daha kısık ateşte pişirilir, isteğe bağlı 1 bardak su eklenip 10 dakika daha pişirilir. Ocağın altı kapatılıp tuz ilave edilir ve sıcak servis yapılır.

                             Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder