Sağlıklı Beslenme ve Sağlıklı Diyet ile ilgili Bilgiler, Resimli Tarifler,
Boncuk İşi Takılar,
Tığ, Şiş ve Dantel Örgüler
5 Temmuz 2015 Pazar
Kuzu Yürek Sote
Malzemeler:
5 Adet Kuzu yüreği
50 Gr Kuyruk Yağı
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
1 Talı Kaşığı Pul Biber
Yarım Çay Kaşığı Karabiber
2 Adet Kuru Soğan
Kristal Kaya Tuzu
Yapılışı:
Yürekler kuşbaşı büyüklüğünde doğranıp yıkanır. Kuyruk yağI küçük küçük doğranır tencereye alınır yağı eritilip pembeleşene kadar kısık ateşte pişirilir, Yürekler eklenir suyu çekene kadar kısık ateşte pişirılmeye devam edilir. Soğan, pul biber, karabiber ve salçayla birlikte eklenir bi müddet daha kısık ateşte pişirilir, isteğe bağlı 1 bardak su eklenip 10 dakika daha pişirilir. Ocağın altı kapatılıp tuz ilave edilir ve sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder