5 Ocak 2017 Perşembe

YEŞİL MERCİMEKLİ LAHANA SARMASI


                                      MALZEMELER
                          1 Küçük boy Lahana         
                          300 Gr Yağlı Kıyma
                          1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
                          2 Adet Soğan
                          2 Adet Domates
                          6 Diş Sarımsak
                          Yarım demet Maydanoz
                          1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
                          1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
                          1 Çay Kaşığı Kimyon
                          1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
                          Kiristal Kaya Tuzu
                          Yarım Limon
                          Yarım Çay Bardağı Soğuk Sıkım Zeytin Yağı

                                          Yapılışı:
  Tencereye 3 litre su konulup kaynatılır. Suya tuz eklenerek, Açılan lahana yaprakları kaynayan suda 5 dakika haşlanır. Haşlanan lahanaların sert kısımları kesilir. 2 Saat öncesi yeşil mercimek ılık suda ıslatılır. Malzemeler doğranıp baharatlarda eklenerek malzemeler karıştırılır. Lahana Yapraklar sarılıp  düzenli şekilde Tencereye dizilir, üzeri geçecek kadar su eklenir. Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır kısık ateşde 45 dakika pişirilir. Yarım çay bardağı sıcak su, 1 çay kaşığı salça , 1 çay kaşığı nane, kaynatılır kaynayan lahanaların üzerine gezdirilir 5 dakika daha pişirilip ocağın altı kapatılır. Ocaktan alındıktan  sonra üzerine zeytin yağı gezdirilerek servis yapılır. 

Not: İsteyen Kıymasız da yapabilir.

                                          Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder