MALZEMELER
1 Küçük boy Lahana
300 Gr Yağlı Kıyma
1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
2 Adet Soğan
2 Adet Domates
6 Diş Sarımsak
Yarım demet Maydanoz
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
Kiristal Kaya Tuzu
Yarım Limon
Yarım Çay Bardağı Soğuk Sıkım Zeytin Yağı
Yapılışı:
Tencereye 3 litre su konulup kaynatılır. Suya tuz eklenerek, Açılan lahana yaprakları kaynayan suda 5 dakika haşlanır. Haşlanan lahanaların sert kısımları kesilir. 2 Saat öncesi yeşil mercimek ılık suda ıslatılır. Malzemeler doğranıp baharatlarda eklenerek malzemeler karıştırılır. Lahana Yapraklar sarılıp düzenli şekilde Tencereye dizilir, üzeri geçecek kadar su eklenir. Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır kısık ateşde 45 dakika pişirilir. Yarım çay bardağı sıcak su, 1 çay kaşığı salça , 1 çay kaşığı nane, kaynatılır kaynayan lahanaların üzerine gezdirilir 5 dakika daha pişirilip ocağın altı kapatılır. Ocaktan alındıktan sonra üzerine zeytin yağı gezdirilerek servis yapılır.
Not: İsteyen Kıymasız da yapabilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder