13 Temmuz 2015 Pazartesi

Kaşarlı Patlıcan Kebap

Malzemeler:

3 tane bostan patlıcan
200 gr orta yağlı kıyma
2 tane yeşil biber
1 tane büyük domates
1 tane büyük kuru soğan
Soğuk sıkım zeytinyağı
100 gr a yakın eski kaşar
sarımsak
kekik
kimyon
kırmızı pul biber
karabiber 
kristal kaya tuzu

Sos:

2 yemek kaşığı domates salçası
2 bardak su  

Yapılışı:


Patlıcanlar alacalı soyulup tuzlu suda 1 saate yakın bekletilir, ben patlıcanları enine 3 e bölerek beklettim, sudan alınan patlıcanların içleri oyulur, bir kaba kıyma konulur üzerine soğan-domates-sarımsak ve biber ince ince doğranır,  tuz ve baharatlar  da eklenir hepsi karıştırılır, yağlanmış büyük kare borcama patlıcanlar dizilirken dışı da zeytinyağı ile yağlanır kurumasın diye
içlerine karışımdan doldurulur, hazırlanmış sos üzerlerine kaşık kaşık dökülür, kalanda borcama dökülür, 180 derece fırında 70 dk pişirilir, fırın kapağı açılıp üzerlerine ince doğranmış kaşarlar kapatılır 5 dk daha pişirilir fırın kapatılır,

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder