Malzemeler:
1 kg taze fasulye 2 büyük boy kuru soğan
6 kaşık yazdan domates-biber konservesi (yazın domates-biber) Kırmızı pul biber 2 diş sarımsak Kristal kaya tuzu
2 Yemek kaşığı tereyağ 1/2 çay bardağı soğuk sıkım zeytinyağı 1 bardak su
Yapılışı:
Fasulyelerin uçları kırılıp tek tek yıkanır ve dilimlenir, kısık ateşte tereyağ eritilir içine doğranmış soğanlarla konserve katılıp 1-2 dk pişirilir, sonra fasulyeler ve su ilave edilir, kapağı kapatılıp fasulyeler yumuşayana kadar pişirilir tahmini 50-60 dk , sarımsak ve baharatlar ilave edilir 5 dk sonra altı kapatılır, ılımaya yakın tuz ve zeytinyağı ilave edilir.
NOT: hepsi çiğden konulup ta yapılabilir |
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder