12 Haziran 2015 Cuma

Taze Fasulye Yemeği

Malzemeler:

1 kg taze fasulye 2 
 büyük boy kuru soğan
6 kaşık yazdan domates-biber konservesi (yazın domates-biber)
Kırmızı pul biber
2 diş sarımsak
Kristal kaya tuzu
2 Yemek kaşığı tereyağ
1/2 çay bardağı soğuk sıkım zeytinyağı
1 bardak su

Yapılışı:
Fasulyelerin uçları kırılıp tek tek yıkanır ve dilimlenir, kısık ateşte tereyağ eritilir içine doğranmış soğanlarla konserve katılıp 1-2 dk pişirilir, sonra fasulyeler ve su ilave edilir, kapağı kapatılıp fasulyeler yumuşayana kadar pişirilir tahmini 50-60 dk , sarımsak ve baharatlar ilave edilir 5 dk sonra altı kapatılır,  ılımaya yakın tuz ve zeytinyağı ilave edilir.

NOT: hepsi çiğden konulup ta yapılabilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder