Sağlıklı Beslenme ve Sağlıklı Diyet ile ilgili Bilgiler, Resimli Tarifler,
Boncuk İşi Takılar,
Tığ, Şiş ve Dantel Örgüler
29 Haziran 2015 Pazartesi
Domates Çorbası
Malzemeler:
1 Kilogram Domates
1 Adet Soğan
3 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Tereyağ
1 Çay Kaşığı Pul Biber
100 Gr Eski Kaşar
Kristal Kaya Tuzu
2 Su Bardağı su
Yapılışı:
Domateslerin kabukları soyulur ve rendelenir, soğan ve sarımsaklar da küçük küçük doğranır tencereye alınır iki kaşık su eklenerek yumuşaması sağlanır, domates salçası ve pul biber eklenip karıştırılır rendelenen domatesler eklenerek kısık ateşte 20 dakika pişirilir. Çorbanın kıvamına göre su eklenerek 10 dakika daha pişirilir ve ocaktan alınıp süzgeçten geçirilir üzerine tereyağ tuz ilave edilip karıştırılır. Servis tabağına alınarak üzerine kaşar rendelenir.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder