29 Haziran 2015 Pazartesi

Domates Çorbası


                        Malzemeler:
             
                     1 Kilogram Domates 
                     1 Adet Soğan
                     3 Diş Sarımsak
                     1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
                     1 Yemek Kaşığı Tereyağ
                     1 Çay Kaşığı Pul Biber
                     100 Gr Eski Kaşar
                     Kristal Kaya Tuzu
                     2 Su Bardağı su 

                      Yapılışı:

  Domateslerin kabukları soyulur ve rendelenir, soğan ve sarımsaklar da küçük küçük doğranır tencereye alınır iki kaşık su eklenerek yumuşaması sağlanır, domates salçası ve pul biber eklenip karıştırılır rendelenen domatesler eklenerek kısık ateşte 20 dakika pişirilir. Çorbanın kıvamına göre su eklenerek 10 dakika daha pişirilir ve ocaktan alınıp süzgeçten geçirilir üzerine tereyağ tuz ilave edilip karıştırılır. Servis tabağına alınarak üzerine kaşar rendelenir.

                    Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder