Malzemeler:
1 tane orta boy karnabahar
300 gr kıyma
1 kase yoğurt
6 kaşık yazdan domates-biber konservesi Kırmızı pul biber 2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ Kristal kaya tuzu
2 yemek kaşığı soğuk sıkım zeytinyağı
Yapılışı:
Karnabaharlar parçalara ayrılıp yıkanır, haşlanıp süzülür, kısık ateşte tereyağ eritilir kıyma ilave edilerek karıştıra karıştıra pişirilir, kısık ateşte başka bir tava veya tencereye konserve katılıp 5 dk dk pişirilir, sarımsak ve baharatlar ilave edilir 1-2 dk sonra altı kapatılır tuz ilave edilir, üstüne zeytinyağı eklenir.
Servis yapılış:
Tabağa önce karnabaharlar konulur, üstüne domatesler gezdirilir, sonra yoğurt dökülür en sonda kıyma dökülür.
Afiyet Olsun |
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder