15 Haziran 2015 Pazartesi

Karnabahar Yemeği (Mantı tarzı)



Malzemeler:

1 tane orta boy karnabahar

300 gr kıyma
1 kase yoğurt
6 kaşık yazdan domates-biber konservesi
Kırmızı pul biber
2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tereyağ
Kristal kaya tuzu
2 yemek kaşığı soğuk sıkım zeytinyağı


Yapılışı:
Karnabaharlar parçalara ayrılıp yıkanır,  haşlanıp süzülür, kısık ateşte tereyağ eritilir kıyma ilave edilerek karıştıra karıştıra pişirilir, kısık ateşte başka bir tava veya tencereye konserve katılıp 5 dk dk pişirilir, sarımsak ve baharatlar ilave edilir 1-2 dk sonra altı kapatılır tuz ilave edilir, üstüne zeytinyağı eklenir.

Servis yapılış:


Tabağa önce karnabaharlar konulur, üstüne domatesler gezdirilir, sonra yoğurt dökülür en sonda kıyma dökülür.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder