16 Haziran 2015 Salı

Nohutlu Siyez Bulguru Pilavı

Malzemeler:
1 su bardağı siyez bulguru
1 çay bardağı önceden haşlanmış nohut
Yazdan yapılmış 6 yemek kaşığı domates-biber konservesi 
(yazın domates- biber)
Sarımsak
Kristal kaya tuzu
Nane
İsteğe bağlı baharatlar
2 bardak su
1 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı:

Bulgurlar yıkanır süzülür, 2 bardak su kaynatılır, tencerede kısık ateşte tereyağ eritilir içine konserve dökülüp 2-3 dk pişirilir, yıkanmış bulgurlar- nohut ve su ilave edilip karıştırılır, sarımsaklar ezilir yada doğranır, nane, tuz ve baharatlar ilave edilip karıştırılır, suyunu çekince altı kapatılır. 

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder