Malzemeler:
500 Gr Kabak
150 Gr Kıyma
2 Adet Yeşil Sivri Biber
1 Adet Kabya Biber
2 Domates Orta Boy ( mevsiminde)
1 Yemek Kaşığı Tereyağ
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
Kristal Kaya Tuzu
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
Yapılışı:
Kabaklar yıkanıp istenilen şekilde doğranır biber ve domatesler de doğranıp hazırlanır. Kıyma tencereye alınıp suyu çekene kadar ezmeden diri kalacak şekilde bir kaç dakika kısık ateşte pişirilir. Salça ve tereyağı ilave edip karıştırılır. Kabaklar eklenerek 3 dakika yumuşaması beklenir. Domates ve biberleri ekleyerek kısık ateşte 30 dakika pişmesi beklenir, pul biber eklenip altı kapatılır, biraz ılıyınca tuz ilave edilip servise hazırlanır. İsteyen üzerine yoğurt gezdirip yiyebilir.
Not:İsteyen Soğan ve sarımsak ilave ederek yapabilir
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder