9 Haziran 2015 Salı

Kıymalı Kabak Yemeği ( Soğan ve Sarımsak yemeyenler için)

                           
            Malzemeler:


                   500 Gr Kabak

                   150 Gr Kıyma
                   2  Adet Yeşil Sivri Biber
                   1 Adet Kabya Biber
                   2 Domates Orta Boy ( mevsiminde)
                   1 Yemek Kaşığı Tereyağ
                   1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
                   Kristal Kaya Tuzu
                   1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası


                 Yapılışı:



   Kabaklar yıkanıp istenilen şekilde doğranır biber ve domatesler de doğranıp hazırlanır. Kıyma tencereye alınıp suyu çekene kadar ezmeden diri kalacak şekilde bir kaç dakika kısık ateşte pişirilir. Salça ve tereyağı  ilave edip karıştırılır. Kabaklar eklenerek 3 dakika yumuşaması beklenir. Domates ve biberleri ekleyerek kısık ateşte 30 dakika pişmesi beklenir, pul biber eklenip altı kapatılır, biraz ılıyınca tuz ilave edilip servise hazırlanır. İsteyen üzerine yoğurt gezdirip yiyebilir.  



Not:İsteyen Soğan ve sarımsak ilave ederek yapabilir



                          Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder