28 Haziran 2015 Pazar

Adana Usülü Babagannuş

                           
                         Malzemeler:

                         4 Adet Patlıcan
                         4 Adet Kapya Biber
                         6 Adet Yeşil Biber
                         1 Adet Kuru Soğan
                         4 Orta Boy Domates
                         5 Diş Sarımsak
                         Yarım Çay Bardağı Soğuk Sıkım Zeytin Yağ
                         Kristal Kaya tuzu
                         1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası

                           Yapılışı:

 Sebzeler (patlıcan,biberler ve domates) fırında fazla pişirilmeden közlenir ve kabukları soyulup doğranır. Soğan ve sarımsak  doğranarak tencereye alınır 1 kaşık su eklenerek kısık ateşte hafif yumuşatılır, salça eklenerek karıştırılır, közlenen sebzelerde eklenip karıştırılır. 
 Kısık ateşde on dakika pişirilir tuz eklenerek ocakdan alınır üzerine zeytin yağ gezdirilerek karıştırılıp sıcak veya soğukk servis yapılabilir.

                         Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder