25 Haziran 2015 Perşembe

Soslu Patlıcan Kebap



Malzemeler :


Tahmini  4 patlıcan
 750 gr yarım yağlı kıyma
1 iri kuru soğan
Sarımsak
yarım Maydonoz
Baharatlar
Kristal kaya tuzu
2-3 domates

Köftenin yapılışı:

soğan rendelenir, kıyma, sarımsak, maydonoz, isteğe bağlı baharatlar ve tuz eklenip yoğurulur.


Yapılışı : 

Domatesler küçük küçük doğranır, patlıcanlar dilimlenir, tepsi yağlanır, kenarlara bir patlıcan dilimi bir köfte şeklinde dizilir, kalan köfte harcı ortaya yayılır,  180 derecelik fırında tahmini 40 dk pişirilir üzerine domatesler dökülüp 10 dk daha pişirilir, fırından çıkınca üstü maydonozla süslenir.

Afiyet Olsun

2 yorum:

  1. İFTARDAN SONRA YORUM YAPARIM YEDİKTEN SONRA

    YanıtlaSil
  2. tadı harika ve hafif doyana kadar yiyebileceginiz bir menü ama ben bir porsiyon anca yedim

    YanıtlaSil