Malzemeler:
300 Gr Yağlı Kıyma
1/2 Çay Bardağı Siyez Bulguru
1 Yemek Kaşığı Yemek salçası
2 Adet Kuru Soğan
5 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kuru Nane
Kristal Kaya Tuzu
1/2 Çay Bardağı Soğuk Sıkım Zeytin Yağı
3 Adet Domates (mevsiminde)
Asma yaprağı
500 Gr Kabak
6 Adet Kapya Biber
1/2 Limon suyu
Yapılışı:
Malzemeler doğranıp baharatlar eklenerek dolma içi hazırlanır. Hazırladığımız dolma malzemeleri doldurulur tencereye yerleştirilir bir bardak su ilave edilerek kısık ateşte 25 dakika pişirilir. Ocaktan alınan dolmalar biraz soğuduktan sonra zeytin yağı gezdilirir ve servise hazırlanır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder