Malzemeler:
1,5 Kg Kuru Orta boy Soğan
500 Gr Yağlı Kıyma
1 Çay Bardağı Siyes Bulguru
1 Yemek Kaşığı Yemek salçası
2 Adet Kuru Soğan
6 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kuru Nane
Yarım Demet Maydanoz
Kristal Kaya Tuzu
Yarım Çay Bardağı Soğuk Sıkım Zeytin Yağı
4 Adet Domates (mevsiminde)
Sos için:
1 Tatlı Kaşığı Domates salçası
1 Çay kaşığı Kuru Nane
1 Bardak su
Yarım limon suyu
Yapılışı:
Soğanlar soyulup dikine yarıya gelecek şekilde kesilir, tencereye konup üzerine çıkacak kadar su eklenip kısık ateşte 20 dakika kaynatılır. Ocaktan alınıp suyu süzülerek soğumaya bırakılır. Malzemeler doğranıp baharatlar eklenerek dolma içi hazırlanır. Soğanlar tek tek açılıp içleri doldurularak bor cam tepsiye dizilir. Domates salçasına bir bardak su, limon ve naneyi karıştırılarak sos haline getirilir ve dolmaların üzerine eklenir. 200 derecede ısıttığımız fırında 30 dakika pişirilir. Fırında alınan dolmalar biraz soğuduktan sonra zeytin yağı gezdilirir ve srvise hazırlanır.
Afiyet olsun
yarın deniyorum çok canım çekti ramazan öncesi yiyeyim sultanım eline saglık
YanıtlaSilsiyez bulgurum uz yok ama normal bulguru haftalık burda kullanayımmı sultanım
YanıtlaSil