Malzemeler:
Yarım kilogram Dana kıyma
100 gr Kuyruk yağı
2 Yemek kaşığı Biber salçası
5 Adet kuru soğan
2 Yemek Tere yağı
1 Yemek kaşığı pul biber
1 Çay kaşığı karabiber
Kristal kaya tuzu
500 gr çiğ köftelik bulgur
2 Yumurta
Yapılışı:
İç malzemenin hazırlanışı:
Soğanlar küçük küçük doğranır kıyma ve kuyruk yağıyla birlikte pişirilir, pişmeye yakın salça, baharatlar ve tere yağ ilave edilir soğumaya bırakılır. İç malzemenin önceden hazırlanıp soğutulması gerekiyor.
Bulgur ılık suyla ıslatılır, bulgurun çekmesi beklenir, 2 yumurta ve 1 yemek kaşığı salça eklenerek yoğrulur, yoğrulma esnasında önceden bir kaseye suyla elimizi ıslatarak yoğurma işlemine devam edilir. Bulgur macun kıvamında olana kadar yoğurma devam eder. Yumurta büyüklüğünde parça alınıp uvuç içinde inceltilerek iç harcımız dan koyularak kapatılır.
Çelik bir tencereye 1 lt su az limon ve tuz koyup kaynatılır ve hazırlanan köfteler 5 6 adet 5 dakika kaynatılır. Fazla köftenin bir arada kanatılması dağılmasına sebep olur. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Canan hoca iç harcında cevizi de tavsiye ediyor.Gerçekten güzel de oluyor.Yalnız iç harcında soğumaya yakın ekleyin cevizi sıcak olursa yumuşuyor ;)
YanıtlaSilbulgur yasak değil mi
YanıtlaSil