17 Mayıs 2015 Pazar

Diyete Uygun Adana Lahmacunu

               
Malzemeler: 
4 Kişilik
                250 Gr Yağlı Kuzu Kıyma
                4 Fincan Tam buğday Unu Hamur bezeleri yumurta büyüklüğünde olacak
                1 Adet Kuru Soğan 
                Yarım Demet Maydanoz
                2 Orta boy Domates (mevsiminde yada yazdan dondurucudan)
                1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
                Yarım Çay Kaşığı Karabiber
                1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
                Kristal Kaya Tuzu
                2 Yemek Kaşığı Yoğurt Hamurun yumuşak olaması için


                Yapılışı:


     Un Tuz ve yoğurt aldığı kadar su ile hamur yoğrulur, yumurta büyüklüğünde 4 eşit parçaya ayrılır.
Soğan, maydanoz ve domates elde küçük doğranıp hazırlanır kıyma ve soğan salça tuz ve baharatlarla yoğrulur, domates ve maydanoz eklenerek karıştırılır. 
     Hamur bezesi ince olacak şekilde açılır, hazırlanan harç hamurun üzerine döşenir. Tepsi hamur yapışmayacak şekilde tereyağ la yağlanır. Fırın önceden 200 dereceye getirilerek ısıtır. 25 dakika Yanmayacak şekilde pişirilir.


               Afiyet olsun 

     

                                  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder