17 Mayıs 2015 Pazar

Diyete Uyarlanmış Konya Etli ekmek

  Malzemeler: 
4 Kişilik
                250 Gr Yağlı Dana Kıyma
                4 Fincan Tam buğday Unu 
                2 Orta boy Domates (Mevsiminde yada yazdan dondurucudan)
                1 Orta boy Kuru Soğan
                Kristal Kaya Tuzu
                2 Yemek Kaşığı Yoğurt (Hamurun yumuşak olması için)
                1 Adet Kapya Biber
                2 Adet Yeşil Biber (Biberler mevsiminde yada dondurucudan)

         Yapılışı:

     Un, tuz ve yoğurt aldığı kadar su ile hamur yoğrulur, yumurta büyüklüğünde 4 eşit parçaya ayrılır.
 Soğan, biberler ve domates elde küçük doğranıp hazırlanır kıyma biberler tuz yoğrulur, domates  eklenerek karıştırılır. 
     Hamur bezesi ince Uzun olacak şekilde açılır, hazırlanan harç hamurun üzerine döşenir. Tepsi hamur yapışmayacak şekilde tereyağ la yağlanır. Fırın önceden 200 dereceye getirilerek ısıtır. 25 dakika  Yanmayacak şekilde pişirilir.

               Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder