Malzemeler:
4 Kişilik
250 Gr Yağlı Dana Kıyma
4 Fincan Tam buğday Unu
2 Orta boy Domates (Mevsiminde yada yazdan dondurucudan)
1 Orta boy Kuru Soğan
Kristal Kaya Tuzu
2 Yemek Kaşığı Yoğurt (Hamurun yumuşak olması için)
1 Adet Kapya Biber
2 Adet Yeşil Biber (Biberler mevsiminde yada dondurucudan)
Yapılışı:
Un, tuz ve yoğurt aldığı kadar su ile hamur yoğrulur, yumurta büyüklüğünde 4 eşit parçaya ayrılır.
Soğan, biberler ve domates elde küçük doğranıp hazırlanır kıyma biberler tuz yoğrulur, domates eklenerek karıştırılır.
Hamur bezesi ince Uzun olacak şekilde açılır, hazırlanan harç hamurun üzerine döşenir. Tepsi hamur yapışmayacak şekilde tereyağ la yağlanır. Fırın önceden 200 dereceye getirilerek ısıtır. 25 dakika Yanmayacak şekilde pişirilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder