19 Mayıs 2015 Salı

Taze Asma Yaprağı Yemeği

                     
Malzemeler:
  • 200 gr körpe taze asma yaprağı
  • 150 gr Dana kıyma
  • 1 demet yeşil soğan
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 Çay bardağı soğuk sıkım zeytinyağı
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 adet limon
  • Yazdan hazırlanmış domates-biber konservesi (yazın 3 Adet domates, 2 Adet biber)
  • Kristal kaya tuzu
  • 1 Yemek kaşığı bulgur
  • 5-6 dal taze nane
  • Ev Yapımı Yoğurt (isteğe bağlı)

  •          Yapılışı:

  • Asma yapraklarının en körpelerini parçalayarak sert dalından koparın el ile yapılması önemli 
  • yırttığınız parçaları bir güzel yıkayın,
  • Kıymayı az su ile tencerede bir adet soğanla pişirin,
  • Konserveyi ekleyerek pişirmeye devam edin, 
  • Salçayı, yırttığınız asma yaprağı ve naneyi ekleyerek  bir iki tur çevirin, kaynar suyunuzu ekleyin,
  • Biraz pişince bulguru ilave edin,
  • 1 adet limon sıkın,
  • Yapraklar pişince yeşil soğanların yeşil kısımlarını ince doğrayıp içine atın,
  • Pişince altını kapatın, 
  • Soğuk sıkım zeytin yağını ve tuzunu ilave edin. 
                Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder