Malzemeler:
- 200 gr körpe taze asma yaprağı
- 150 gr Dana kıyma
- 1 demet yeşil soğan
- 2 tane kuru soğan
- 1 Çay bardağı soğuk sıkım zeytinyağı
- 1 kaşık domates salçası
- 1 adet limon
- Yazdan hazırlanmış domates-biber konservesi (yazın 3 Adet domates, 2 Adet biber)
- Kristal kaya tuzu
- 1 Yemek kaşığı bulgur
- 5-6 dal taze nane
- Ev Yapımı Yoğurt (isteğe bağlı)
- Yapılışı:
- Asma yapraklarının en körpelerini parçalayarak sert dalından koparın el ile yapılması önemli
- yırttığınız parçaları bir güzel yıkayın,
- Kıymayı az su ile tencerede bir adet soğanla pişirin,
- Konserveyi ekleyerek pişirmeye devam edin,
- Salçayı, yırttığınız asma yaprağı ve naneyi ekleyerek bir iki tur çevirin, kaynar suyunuzu ekleyin,
- Biraz pişince bulguru ilave edin,
- 1 adet limon sıkın,
- Yapraklar pişince yeşil soğanların yeşil kısımlarını ince doğrayıp içine atın,
- Pişince altını kapatın,
- Soğuk sıkım zeytin yağını ve tuzunu ilave edin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder