18 Mayıs 2015 Pazartesi

Pastırmalı Madımak Yemeği

Malzemeler:
400 gram madımak
6 dilim pastırma

1 kuru soğan
5 kaşık yazdan domates-biber konservesi (yazın domates-biber)
Kırmızı pul biber
Sarımsak
Kristal kaya tuzu
1/2 çay bardağı soğuk sıkım zeytinyağı
2 bardak su

Yapılışı:

Madımaklar suda ıslatılır bir kaç kere yıkanır, ince ince kesilir, kuru soğan küçük doğranır, tencereye dökülür, su ilave edilip kısık ateşte suyunu biraz çekene kadar tahmini 15-20 dk pişirilir, domatesler ilave edilir, 40 dk sonra pastırma, baharatlar ve sarımsak edilir, 5 dk sonra altı söndürülür, ılımaya yakın tuz ve zeytinyağı ilave edilir.

Pazarda madımak görünce 35 sene önce rahmetli annemin yaptığı aklıma geldi 500 gr aldım, Annem sucuklu yapardı ev yapımı sucuğum kalmadığı için pastırma aldım madımakları çok görünce börek yapsam nasıl olur diye düşündüm (Diyet böreklerde tarifi)  ...Hazır madımak almışken bir kaç çeşit uydurup blog a ekleyeyim diye uç kısımlarını ellerimle koparıp salata yaptım (Diyet salatalar bölümünde)

Afiyet Olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder