Malzemeler:
500 Gr Taze Yaprak
500 Dana kıyma
200 Kuyruk yağı
Kristal Kaya Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
İsteğe bağlı ölçüde Pul Biberi
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
Yarım Yemek Kaşığı Domates Salçası
4 Orta Boy Kuru Soğan
1 Baş Sarımsak
2 Yemek Kaşığı Bulğur
5 Adet Orta boy domates (mevsiminde)
2 Yemek Kaşığı Sızma Zeytin Yağı
Yapılışı:
Yaprakların yumuşaması için sıcak suya batırılıp çıkarılacak, Kuyruk yağı isteyen kasapta çektirebilir isteyen de bıçakla kıyma haline getirilecek. Ben elde hazırladım daha lezzetli oluyor. Soğan, sarımsak ve domatesler küçük küçük doğranacak Tüm malzemeler eklenip karıştırılacak. Yapraklar sarılıp güvece yerleştirilecek 2 su bardağı su eklenerek kısık ateşte ocağa konacak, kaynadıktan yarım saat sonra indirilecek (Pişme şekli isteğe bağlı kimi diri sever kimi fazla pişirilmiş sever) Üzerine 2 yemek kaşığı sızma zeytin yağı gezdirilecek. Sarmanın özelliği ve lezzeti kuyruk yağı olması.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder