15 Mayıs 2015 Cuma

Güveçte Taze Yaprak Sarması

                               
            Malzemeler:

                               500 Gr Taze Yaprak 
                               500 Dana kıyma
                               200 Kuyruk yağı
                               Kristal Kaya Tuz
                               1 Çay Kaşığı Karabiber
                               1 Tatlı Kaşığı Kimyon
                               1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
                               İsteğe bağlı ölçüde Pul Biberi
                               1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
                               Yarım Yemek Kaşığı Domates Salçası
                               4 Orta Boy Kuru Soğan
                               1 Baş Sarımsak
                               2 Yemek Kaşığı Bulğur
                               5 Adet Orta boy domates (mevsiminde)
                               2 Yemek Kaşığı Sızma Zeytin Yağı
                               
                               Yapılışı:

Yaprakların yumuşaması için sıcak suya batırılıp çıkarılacak, Kuyruk yağı isteyen kasapta çektirebilir isteyen de bıçakla kıyma haline getirilecek. Ben elde hazırladım daha lezzetli oluyor. Soğan, sarımsak ve domatesler küçük küçük doğranacak Tüm malzemeler eklenip karıştırılacak. Yapraklar sarılıp güvece yerleştirilecek 2 su bardağı su eklenerek kısık ateşte ocağa konacak, kaynadıktan yarım saat sonra indirilecek (Pişme şekli isteğe bağlı kimi diri sever kimi fazla pişirilmiş sever) Üzerine 2 yemek kaşığı sızma zeytin yağı gezdirilecek. Sarmanın özelliği ve lezzeti kuyruk yağı olması.


                               Afiyet olsun

                               
                               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder