20 Mayıs 2015 Çarşamba

Yeşil Mercimek Pilavı

(Gülizar BUDAK tarafından yapılmıştır)

Malzemeler:
1,5 su bardağı yeşil mercimek
1 büyük soğan
Yazdan yapılmış 6 yemek kaşığı domates-biber konservesi 
(yazın domates- biber)
Sarımsak
Kristal kaya tuzu
Nane
İsteğe bağlı baharatlar

2,5 bardak su
1,5 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı:


Tereyağ kısık ateşte eritilir, soğanlar küçük doğranır 1-2 dk karıştırılır ve konserve  ilave edilip kapağı kapatılır (soğanlar yumuşasın diye), ara sıra suyu çekmesin diye bakılır, yıkanmış mercimekler ve su ilave edilip karıştırılır ve kapağı kapatılır,yumuşayana  kadar pişirilir (suyu biter mercimekler hala yumuşamaz sa göz kararı kaynamış su ilave edilir), içine sarımsak-nane-tuz ve baharatlar ilave edilip karıştırılır,suyunu çekince altı kapatılır. Mercimekler 40 dk kısık ateşte ancak yumuşadı.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder