(Gülizar BUDAK tarafından yapılmıştır)
Malzemeler: |
1,5 su bardağı yeşil mercimek
1 büyük soğan
Yazdan yapılmış 6 yemek kaşığı domates-biber konservesi
(yazın domates- biber) Sarımsak
Kristal kaya tuzu Nane İsteğe bağlı baharatlar
2,5 bardak su 1,5 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı:
Tereyağ kısık ateşte eritilir, soğanlar küçük doğranır 1-2 dk karıştırılır ve konserve ilave edilip kapağı kapatılır (soğanlar yumuşasın diye), ara sıra suyu çekmesin diye bakılır, yıkanmış mercimekler ve su ilave edilip karıştırılır ve kapağı kapatılır,yumuşayana kadar pişirilir (suyu biter mercimekler hala yumuşamaz sa göz kararı kaynamış su ilave edilir), içine sarımsak-nane-tuz ve baharatlar ilave edilip karıştırılır,suyunu çekince altı kapatılır. Mercimekler 40 dk kısık ateşte ancak yumuşadı.
Afiyet Olsun
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder