17 Mayıs 2015 Pazar

Diyete Uygun Antep Lahmacunu


                                                                  Malzemeler: 4 Kişilik

                250 Gr Yağlı Kuzu Kıyma
                4 Fincan Tam buğday Unu 
                1 Adet Kuru Soğan 
                Yarım Demet Maydanoz
                2 Orta boy Domates (mevsiminde yada yazdan dondurucudan)
                Yarım Çay Kaşığı Karabiber
                1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
                Kristal Kaya Tuzu
                2 Yemek Kaşığı Yoğurt Hamurun yumuşak olaması için
                5 Dal Yeşil Sarımsak
                1 Adet Kapya Biber
                2 Adet Yeşil Biber (Biberler mevsiminde yada dondurucudan)


         Yapılışı:


     Un Tuz ve yoğurt aldığı kadar su ile hamur yoğrulur, yumurta büyüklüğünde 4 eşit parçaya ayrılır.
 Yeşil sarımsak, biberler,maydanoz ve domates elde küçük doğranıp hazırlanır kıyma biberler sarımsak  tuz ve baharatlarla yoğrulur, domates ve maydanoz eklenerek karıştırılır. 
     Hamur bezesi ince oval olacak şekilde açılır, hazırlanan harç hamurun üzerine döşenir. Tepsi hamur yapışmayacak şekilde tereyağ la yağlanır. Fırın önceden 200 dereceye getirilerek ısıtır. 25 dakika Yanmayacak şekilde pişirilir.


               Afiyet olsun 


4 yorum:

  1. ohhhhh afiyet leptin olsun güzel bacım yaparsa güzel olmazmı ellerine saglık ta canımız çekti ne olucak şimdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aygül'cüğüm Sultana gidip yiyemeyeceğine göre kendin yapıp yiyeceksin :)

      Sil
    2. tamam uzman adminlerim nederse emir demiri keser canlarım ,

      Sil
  2. Biz antepliyiz soğan yoktur lahmacunlarimizda tek sarimsak vardır. Soğanı urfalilar kullanır onlarda sarımsak kullanmaz.

    YanıtlaSil