Malzemeler: 4 Kişilik
250 Gr Yağlı Kuzu Kıyma
4 Fincan Tam buğday Unu
1 Adet Kuru Soğan
Yarım Demet Maydanoz
2 Orta boy Domates (mevsiminde yada yazdan dondurucudan)
Yarım Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
Kristal Kaya Tuzu
2 Yemek Kaşığı Yoğurt Hamurun yumuşak olaması için
5 Dal Yeşil Sarımsak
1 Adet Kapya Biber
2 Adet Yeşil Biber (Biberler mevsiminde yada dondurucudan)
Yapılışı:
Un Tuz ve yoğurt aldığı kadar su ile hamur yoğrulur, yumurta büyüklüğünde 4 eşit parçaya ayrılır.
Yeşil sarımsak, biberler,maydanoz ve domates elde küçük doğranıp hazırlanır kıyma biberler sarımsak tuz ve baharatlarla yoğrulur, domates ve maydanoz eklenerek karıştırılır.
Hamur bezesi ince oval olacak şekilde açılır, hazırlanan harç hamurun üzerine döşenir. Tepsi hamur yapışmayacak şekilde tereyağ la yağlanır. Fırın önceden 200 dereceye getirilerek ısıtır. 25 dakika Yanmayacak şekilde pişirilir.
Afiyet olsun
ohhhhh afiyet leptin olsun güzel bacım yaparsa güzel olmazmı ellerine saglık ta canımız çekti ne olucak şimdi
YanıtlaSilAygül'cüğüm Sultana gidip yiyemeyeceğine göre kendin yapıp yiyeceksin :)
Siltamam uzman adminlerim nederse emir demiri keser canlarım ,
SilBiz antepliyiz soğan yoktur lahmacunlarimizda tek sarimsak vardır. Soğanı urfalilar kullanır onlarda sarımsak kullanmaz.
YanıtlaSil