8 Mayıs 2015 Cuma

Güveçte Kuzu Kelle Çorbası


 
                                          Malzemeler:

                                         Kuzu kellesi
                             Bir yemek kaşığı biber salçası
                                  Bir çay kaşığı kimyon
                                 Bir tatlı kaşığı pul biber  
                                    5 / 6 Diş sarımsak
                                       1 Adet Limon
                                    Kristal kaya tuzu
                                                             
                                        Yapılışı:

          Kuzu kellesi 2 saat soğuk suda bekletilir, kanının gitmesi sağlanır, Güvece konur kellenin üzerine geçecek şekilde su konur. Kısık ateşte 2 saat pişmesi beklenir, ocak söndürülmeden kelle çıkartılarak kemiklerinden ayrılır, ayrı bir tabakta salça, ezilen sarımsak, pul biber, limon, tuz ve kellenin kaynayan suyundan alınarak sos haline getirilir. Kemiğinden ayrılan kuşbaşı doğranmış kelle eti ve sos ocaktaki güvece eklenir 20 dakika daha kaynaması beklenir ve ocaktan indirilir üzerine kimyon dökülür. Sıcak olarak servis yapılır.
                                    

                                       Afiyet olsun                          
                             
                                                        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder