Kuzu kellesi
Bir yemek kaşığı biber salçası
Bir çay kaşığı kimyon
Bir tatlı kaşığı pul biber
5 / 6 Diş sarımsak
1 Adet Limon
Kristal kaya tuzu
Yapılışı:
Kuzu kellesi 2 saat soğuk suda bekletilir, kanının gitmesi sağlanır, Güvece konur kellenin üzerine geçecek şekilde su konur. Kısık ateşte 2 saat pişmesi beklenir, ocak söndürülmeden kelle çıkartılarak kemiklerinden ayrılır, ayrı bir tabakta salça, ezilen sarımsak, pul biber, limon, tuz ve kellenin kaynayan suyundan alınarak sos haline getirilir. Kemiğinden ayrılan kuşbaşı doğranmış kelle eti ve sos ocaktaki güvece eklenir 20 dakika daha kaynaması beklenir ve ocaktan indirilir üzerine kimyon dökülür. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder