20 Mayıs 2015 Çarşamba

Güveçte Bulgur Köfteli Soğan Yahnisi

             Malzemeler:

        600 Gr Dana veya kuzu kuşbaşı
        500 Gr Arpacık Soğan
        1 Bardak çiğ köftelik bulgur (isteğe bağlı) 
        1 Yemek kaşığı biber salçası
        1 Tatlı kaşığı domates salçası
        1 Yemek kaşığı tere yağ
        1 Tatlı kaşığı pul biber
        1 Yumurta
        Kristal kaya tuzu
        
          Yapılışı:

Eti yıkayıp üzeri 2 parmak geçecek kadar su ekleyip güveçte kaynamasını bekleyip altını kısıyoruz. Yarım saat kısık ateşte kaynadıktan sonra pişmeye yakın salçasını ilave ediyoruz, üzerine 3 bardak sıcak su ekliyoruz kaynadıktan sonra soğanları ilave ediyoruz.
Bulgurumuzu az su ile ıslatıyoruz yumurtayı kırıp macun gibi olana kadar yoğuruyoruz. yumurta yapacağımız bulgur köftesinin dağılmasını önlüyor. Yoğurduğumuz bulgurumuzu elimizi ıslatarak misket büyüklüğünde yuvarlıyoruz. Kaynamaya devam eden yemeğimizin içine köfteleri ilave ediyoruz 20 dakika daha kısık ateşte kaynadıktan sonra tereyağ ve pul biber   ilave edip ocağımızı kapatıyoruz. sonra tuzunu ekliyoruz.

       Afiyet olsun.

       

1 yorum: