600 Gr Dana veya kuzu kuşbaşı
500 Gr Arpacık Soğan
1 Bardak çiğ köftelik bulgur (isteğe bağlı)
1 Yemek kaşığı biber salçası
1 Tatlı kaşığı domates salçası
1 Yemek kaşığı tere yağ
1 Tatlı kaşığı pul biber
1 Yumurta
Kristal kaya tuzu
Yapılışı:
Eti yıkayıp üzeri 2 parmak geçecek kadar su ekleyip güveçte kaynamasını bekleyip altını kısıyoruz. Yarım saat kısık ateşte kaynadıktan sonra pişmeye yakın salçasını ilave ediyoruz, üzerine 3 bardak sıcak su ekliyoruz kaynadıktan sonra soğanları ilave ediyoruz.
Bulgurumuzu az su ile ıslatıyoruz yumurtayı kırıp macun gibi olana kadar yoğuruyoruz. yumurta yapacağımız bulgur köftesinin dağılmasını önlüyor. Yoğurduğumuz bulgurumuzu elimizi ıslatarak misket büyüklüğünde yuvarlıyoruz. Kaynamaya devam eden yemeğimizin içine köfteleri ilave ediyoruz 20 dakika daha kısık ateşte kaynadıktan sonra tereyağ ve pul biber ilave edip ocağımızı kapatıyoruz. sonra tuzunu ekliyoruz.
Afiyet olsun.
bu ne güzel bir görüntü tadıda güzeldir eminimki
YanıtlaSil