2 Mayıs 2015 Cumartesi

Diyet Dondurma

Açık renklilerin malzemesi:
Yarım yerli Anamur muzu
1 çorba kaşığı iri ezilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı süzme yoğurt (Ev yapımı)
(Bu malzemeden 2 tane çıkıyor)



Yapılışı: 

Yarım muzu çatalla ezin, içine ceviz ve yoğurdu ilave edip karıştırın, kalıplara döküp buzdolabında 5-6 saat bekletin

( Donmadan önce içine çubuk koyabilirsiniz)



Koyu renklinin malzemeleri:
 Yarım yerli Anamur muzu 
1 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz 
1 tane gün kurusu kayısı (akşamdan ıslatılmış)
2 çorba kaşığı süt
(Bu malzemeden 2 tane çıkıyor)


Yapılışı:
 Yarım muzu çatalla ezin, içine ceviz, süt ve  gün kurusu kayısıyı (minik minik doğranacak) ilave edip karıştırın, kalıplara döküp buzdolabında 5-6 saat bekletin
( Donmadan önce içine çubuk koyabilirsiniz)
Afiyet Olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder