3 Kasım 2015 Salı

DİYET Antep Acı Biber Dolması




                                       Malzemeler:

                                    500 gr Antep acı dolma biber
                                    1 Çay bardağı siyez bulguru
                                    300 gr kıyma
                                    50 gr kuyruk yağı
                                    1 Çay bardağı soğuk sıkım zeytin yağı
                                    1 Çay kaşığı karabiber
                                    1 Çay kaşığı kuru nane
                                    1 Çay kaşığı kimyon
                                    2 Adet Kuru soğan
                                    5 Diş kuru sarımsak
                                    Kristal kaya tuzu
                                    4 Adet domates
                                    Yarım bağ maydanoz
                                    1 Tatlı kaşığı biber salçası
                                    1 Tatlı kaşığı domates salçası

                                     Yapılışı:
  Biberler çekirdekler çıkartılarak hazırlanır, Tüm malzemeler doğranır kıymaya eklenir, Bulgur, baharatlar, salça diğer malzemelere eklenip karıştırılır. Karışan iç harcı biberlere doldurulup ağızları domatesle kapatılır. Tencereye yerleştirilip üzerini geçmeyecek şekilde su eklenip ocağa alınır. Dolmalar kaynamaya başlayınca kısık ateşte yarım saat pişirilir. Ocağın altı kapatılıp zeytin yağ gezdirilir ve servis yapılır.

                                  Afiyet olsun
                                 

2 yorum:

  1. Ellerine saglik ablam bizlerde iyebilirmiyiz yeni basladik ve kac tane yeme hakkimiz var

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik ablam bizlerde iyebilirmiyiz yeni basladik ve kac tane yeme hakkimiz var

    YanıtlaSil