Malzemeler:
500 gr Antep acı dolma biber
1 Çay bardağı siyez bulguru
300 gr kıyma
50 gr kuyruk yağı
1 Çay bardağı soğuk sıkım zeytin yağı
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kuru nane
1 Çay kaşığı kimyon
2 Adet Kuru soğan
5 Diş kuru sarımsak
Kristal kaya tuzu
4 Adet domates
Yarım bağ maydanoz
1 Tatlı kaşığı biber salçası
1 Tatlı kaşığı domates salçası
Yapılışı:
Biberler çekirdekler çıkartılarak hazırlanır, Tüm malzemeler doğranır kıymaya eklenir, Bulgur, baharatlar, salça diğer malzemelere eklenip karıştırılır. Karışan iç harcı biberlere doldurulup ağızları domatesle kapatılır. Tencereye yerleştirilip üzerini geçmeyecek şekilde su eklenip ocağa alınır. Dolmalar kaynamaya başlayınca kısık ateşte yarım saat pişirilir. Ocağın altı kapatılıp zeytin yağ gezdirilir ve servis yapılır.
Afiyet olsun
Ellerine saglik ablam bizlerde iyebilirmiyiz yeni basladik ve kac tane yeme hakkimiz var
YanıtlaSilEllerine saglik ablam bizlerde iyebilirmiyiz yeni basladik ve kac tane yeme hakkimiz var
YanıtlaSil