Sağlıklı Beslenme ve Sağlıklı Diyet ile ilgili Bilgiler, Resimli Tarifler,
Boncuk İşi Takılar,
Tığ, Şiş ve Dantel Örgüler
3 Kasım 2015 Salı
Tepside Patlıcan Güveç
Malzemeler:
1 kg Patlıcan
1 kg Domates
200 gr Yeşil Biber
10 Adet cin biberi
750 Kuzu Eti
250 gr Kuyruk Yağı
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Baş Kuru Sarımsak
Kristal kaya tuzu
Yarım çay bardağı soğuk sıkım zeytin yağı
Yapılışı:
Etler ve kuyruk yağı kuşbaşı büyüklüğünde doğranıp orta boy tepsiye konur. Malzemeler doğranıp hazırlanır, salça et, karabiber ve kuyruk yağıyla marine edilir. tepsiye dizilir küp küp doğranmış patlıcanlar üzerine eklenir, sarımsak ve biberlerde eklendikten sonra domatesle üzeri kapanır. üzeri bir kapak yardımıyla kapanır. Önceden 200 derecede ısıtılan fırında yaklaşık 1 saat pişirilir, kapak açılır patlıcanlar yanmayacak şekilde biraz daha pişirilir. Fırından alınıp tuz ve zeytin yağı eklenip sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder