3 Kasım 2015 Salı

Tepside Patlıcan Güveç

                             
                        Malzemeler:

                         1 kg Patlıcan
                         1 kg Domates
                         200 gr Yeşil Biber
                         10 Adet cin biberi
                         750 Kuzu Eti
                         250 gr Kuyruk Yağı
                         1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
                         1 Çay Kaşığı Karabiber
                         1 Baş Kuru Sarımsak
                         Kristal kaya tuzu
                         Yarım çay bardağı soğuk sıkım zeytin yağı

                           Yapılışı:

   Etler ve kuyruk yağı kuşbaşı büyüklüğünde doğranıp orta boy tepsiye konur. Malzemeler doğranıp hazırlanır, salça et, karabiber ve kuyruk yağıyla marine edilir. tepsiye dizilir küp küp doğranmış patlıcanlar üzerine eklenir, sarımsak ve biberlerde eklendikten sonra domatesle üzeri kapanır. üzeri bir kapak yardımıyla kapanır. Önceden 200 derecede ısıtılan fırında  yaklaşık 1 saat pişirilir, kapak açılır patlıcanlar yanmayacak şekilde biraz daha pişirilir. Fırından alınıp tuz ve zeytin yağı eklenip sıcak servis yapılır.

                          Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder