3 Kasım 2015 Salı

Mangalda Palıcan Kebabı

                       
                               Malzemeler:

                         1 kg Kemer Patlıcan
                         750 gr Kuzu kıyma
                         1 Çay kaşığı karabiber 
                         Kristal kaya tuzu

                              Yapılışı:

 Kıyma karabiber ve tuzla 10 dakika yoğrulur, Cevizden büyük parçalar halinde yuvarlanır, Patlıcanlar 2 parmak genişliğinde kesilir, şişlere 1 patlıcan 1 kıyma sırasıyla sıkı bir şekilde dizilir. Mangalda patlıcanlar yumuşayana kadar yakmadan pişirilir. pişince bir tepsiye sırasıyla alınıp tepsinin üzerine kapak kapatılıp 20 dakika yumuşaması beklenir patlıcanın kabuğunun kolay soğuması için.

                            Afiyet olsun
                         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder