Sağlıklı Beslenme ve Sağlıklı Diyet ile ilgili Bilgiler, Resimli Tarifler,
Boncuk İşi Takılar,
Tığ, Şiş ve Dantel Örgüler
3 Kasım 2015 Salı
Mangalda Palıcan Kebabı
Malzemeler:
1 kg Kemer Patlıcan
750 gr Kuzu kıyma
1 Çay kaşığı karabiber
Kristal kaya tuzu
Yapılışı:
Kıyma karabiber ve tuzla 10 dakika yoğrulur, Cevizden büyük parçalar halinde yuvarlanır, Patlıcanlar 2 parmak genişliğinde kesilir, şişlere 1 patlıcan 1 kıyma sırasıyla sıkı bir şekilde dizilir. Mangalda patlıcanlar yumuşayana kadar yakmadan pişirilir. pişince bir tepsiye sırasıyla alınıp tepsinin üzerine kapak kapatılıp 20 dakika yumuşaması beklenir patlıcanın kabuğunun kolay soğuması için.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder