6 Ocak 2017 Cuma

KARNABAHAR POĞAÇASI


                                    MALZEMELER

                              1 Orta boy Karnabahar
                              1 Çay kaşığı karbonat
                              Yarım demet maydanoz
                              1 Çay kaşığı pul biberi
                              2 Yumurta
                              100 Gr Keçi peyniri
                              150 Gr Örgü peyniri
                              İsteğe göre peynir çeşitleri kullanılabilir
                              1 Çay bardağı köftelik bulgur
                              Yarım çay bardağı soğuk sıkım zeytin yağı
                              Kristal kaya tuzu

                                      YAPILIŞI

   Karnabahar küçük doğranıp tencereye üstünü geçmeyecek kadar su eklenerek haşlanır. Yumuşayınca ocaktan alınıp süzgece boşaltılır. Karnabaharın suyunun akması beklenir, süzülen karnabahar bir çatal yardımı ile püre haline getirilir. Bir yumurta sarısı ve yağın çok az miktarı ayrılarak diğer malzemeler karnabahar eklenerek karıştırılır. İsteğe bağlı şekiller verilebilir, tepsi yağlanarak karnabahar poğaçalar hazırlanıp tepsiye dizilir. Üzerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülerek fırına verilir. 180 derece de 40 dakika pişirilir. Not: fırına göre dakika değişebilir.

                                      AFİYET OLSUN                           

3 yorum:

  1. Ablacim bu pocalardan kac tane iyebiliyoruz bir ogunumuzde mesela aksam.yemeginde

    YanıtlaSil
  2. Ablacim bu pocalardan kac tane iyebiliyoruz bir ogunumuzde mesela aksam.yemeginde

    YanıtlaSil
  3. Doyana kadar karatayda oyle yaziyor))

    YanıtlaSil