5 Ocak 2017 Perşembe

KIYMALI PIRASA YEMEĞİ


                                     MALZEMELER

                             250 Gram Kıyma
                             500 Gram pırasa
                             1 Kuru soğan
                             2 Diş Sarımsak
                             1 Yemek kaşığı salça
                             1 Çay kaşığı pul biber
                             Kristal kaya tuzu
                             1 YarımÇay bardağı soğuk sıkım zeytin yağı
                             Yarım limon

                                  YAPILIŞI

  Pırasalar küçük doğranır, soğan ve sarımsaklarda aynı şekilde. kıyma isteğe bağlı az ve ya çok konuır. Ben avuç içi kadar göz kararı koydum, tencreye kıyma, soğan, sarımsak birlikte eklenir bir yemek kaşığı su konop kısık ateşte pişirilir. Rengi dönene kadar. salça ilave edilir karıştırılıp pırasalar eklenir. Pırasalar küçük doğrandığı için kısa sürede pişiyor 15 dakika pişdikten sonra, yarım limon,pul biber eklenir. Zeytin yağı gezdirip tuzuda eklendikten sonra ocağın altı kapatılır. Servis yapılır.

                             AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder