MALZEMELER
250 Gram Kıyma
500 Gram pırasa
1 Kuru soğan
2 Diş Sarımsak
1 Yemek kaşığı salça
1 Çay kaşığı pul biber
Kristal kaya tuzu
1 YarımÇay bardağı soğuk sıkım zeytin yağı
Yarım limon
YAPILIŞI
Pırasalar küçük doğranır, soğan ve sarımsaklarda aynı şekilde. kıyma isteğe bağlı az ve ya çok konuır. Ben avuç içi kadar göz kararı koydum, tencreye kıyma, soğan, sarımsak birlikte eklenir bir yemek kaşığı su konop kısık ateşte pişirilir. Rengi dönene kadar. salça ilave edilir karıştırılıp pırasalar eklenir. Pırasalar küçük doğrandığı için kısa sürede pişiyor 15 dakika pişdikten sonra, yarım limon,pul biber eklenir. Zeytin yağı gezdirip tuzuda eklendikten sonra ocağın altı kapatılır. Servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder