Malzemeler :
16 tane kuru dolma
Yarım kg orta yağlı kıyma
2 tane orta boy kuru soğan
Yarım su bardağı siyez bulguru
Baharatlar
2 yemek kaşığı ev salçası domates-biber (yazın rendelenmiş domates)
Kristal kaya tuzu
2 kaşık soğuk sıkım zeytinyağı
Tereyağ
Yapılışı:
Dolmalıklar ipinden ayrılıp yıkanır tencereye konulup kaynatılır, kaynayınca altı kapatılıp 10 dk sıcak suda bekletilir, süzgeçe alınır, soğanlar ince ince doğranır (soğanı çiğ koymak istemeyen tereyağında 1-2 dk kısık ateşte çevirip üstüne 1-2 kaşık su ilave edip yumuşatabilir) bütün malzeme karıştırılır, isteğe bağlı baharatlar ilave edilir, biberler açılarak içleri yarıya kadar doldurulup tencereye dizilir, üstünü geçecek kadar su ilave edilir, yağlar üstüne eklenir biraz tuz serpiştirilir, , tencerenin kapağı da kapatılarak kısık ateşte tahmini 25-30 dk pişirilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder