6 Eylül 2015 Pazar

Ev Yapımı Domates Konservesi


                                   Malzemeler:
                               10 kg Domates
                               Kaya Tuzu
                               Cam Kavanoz ve Yeni Kapak

                                   Yapılışı:
  Domatesler kabukları soyulup iri iri doğranır (isteyen kabuklarını soymadan doğrayabilir, ben kabuklarından salça yapıyorum, salçalar bölümünden tarifine bakabilirsiniz) 10 kiloluk tencereye konulup 25 dakika kaynatılıp 2 yemek kaşığı kristal kaya tuzu eklenir isteyen zeytin yağ da ilave edebilir. Ocağın altı kısılır. Şişelere bir çelik cezve yardımı ile doldurulur kapağı sıkıca kapatılıp ters şekilde bez üzerine konulur. Soğuması beklenir şişeler düzeltilerek kapaklar tekrar kontrol edilir ve depolanacak yere kaldırılır.

                                  Afiyet olsun 

1 yorum: