Kuzu Tandır
Malzemeler
1 kg kuzu but (kemiksiz ve biraz yağlı) 2-3 tane kuru soğan 2 yemek kaşığı tereyağ 1 baş sarımsak kekik soğuk sıkım zeytinyağı 1 tatlı kaşığına yakın kristal kaya tuzu 1 tatlı kaşığı karabiber Yapılışı Eti 2-3 parçaya bölünür, yağ ve kekik bir kapta karıştırılıp içine rendelenmiş kuru soğan eklenir, et bu sosa bulanıp hava almayacak şekilde üzeri kapatılıp 1 gece buzdolabında bekletilir, çıkarınca soğanları temizlenip düdüklü tencerenin içine sosu ile birlikte sarımsak ve tereyağ eklenerek konulur, buhar çıkana kadar orta ateşte düdüğü kapatıldıktan sonra küçük ocağın en kısık ayarında 1,5 saatten fazla pişirilir, buhar çıktıktan sonra ağzı açılıp başka kapak kapatılıp suyunu çekene kadar pişirilir tahmini yarım saat , altını kapattıktan sonra tuz ve baharatlar atılıp karıştırılır. Afiyet Olsun
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder