30 Nisan 2015 Perşembe

Kuzu Tandır


Kuzu Tandır 
Malzemeler
1 kg kuzu but (kemiksiz ve biraz yağlı)
2-3 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
1 baş sarımsak
kekik
soğuk sıkım zeytinyağı
1 tatlı kaşığına yakın kristal kaya tuzu
1 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı
Eti 2-3 parçaya bölünür, yağ ve kekik bir kapta karıştırılıp içine rendelenmiş k
uru soğan eklenir, et bu sosa bulanıp hava almayacak şekilde üzeri kapatılıp 1 gece buzdolabında bekletilir, çıkarınca soğanları temizlenip düdüklü tencerenin içine sosu ile birlikte sarımsak ve tereyağ eklenerek konulur,  buhar çıkana kadar orta ateşte düdüğü kapatıldıktan sonra küçük ocağın en kısık ayarında 1,5 saatten fazla pişirilir, buhar çıktıktan sonra ağzı açılıp başka kapak kapatılıp  suyunu çekene kadar pişirilir tahmini yarım saat , altını kapattıktan sonra tuz ve baharatlar atılıp karıştırılır.
Afiyet Olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder