29 Ağustos 2016 Pazartesi

Yaş Tarhana Yapımı

YAŞ TARHANA YAPIMI 

2 kg Yoğurt
0,5 Domates
0,5 Kuru soğan
0,5 Demet dereotu
0,5 Demet maydanoz
0,5 Demet nane
2 Tane kırmızı papya biber
2 Tane yeşil biber
3-5 Diş sarımsak
1 Tatlı kaşığı kristal tuz
alabildiği kadar un (tahmini 5 kg) ( kek kıvamında olacak şekilde)
1 Tane küçük yaş maya
isteğe bağlı baharatlar

Yapılışı:

Domates-kuru soğan-dereotu-maydonoz-nane-sarımsak-papya ve yeşil biberi robotta iyice çek büyükçe bir yoğurma kabına boşalt, içine yoğurdu tuzu baharatları ve mayayı da katıp karıştır, sonra kek kıvamına gelene kadar unu karıştırarak ekle,  toz olmasın diye üstüne tülbent ya da tül kahvaltı şemsiyesi koyabilirsiniz kapak olmasın mayalandıkça taşar, hergün kabardıkça tahta kaşıkla karıştırmak lazım taşmasın, 5- 6 gün bu şekilde yapıyoruz en son gün yine karıştırıp cam kavanozlara üstünde en az 3 parmak kalacak şekilde doldurup kapağını kapatıyoruz ( mayadan dolayı kabarıyor ve patlama yapıyor onun için boşluk bırakmak gerekiyor, ben taşınacaktım kırılmasın diye  tupperware lere koydum)

Buzdolabının alt kısımlarında 1 sene muhafaza edebilirsiniz,

Kışlık ya da yazın azar azar yapıp kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder