7 Mayıs 2015 Perşembe

Siyez bulgurlu mercimek pilavı


Malzemeler:
1/2 su bardağı yeşil mercimek1/2 su bardağı siyez bulguru
Yazdan yapılmış 2 yemek kaşığı domates-biber konservesi 
(yazın domates- biber)
Sarımsak
Kristal kaya tuzu
Nane
İsteğe bağlı baharatlar
2 bardak su
1 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı:


Mercimekler haşlanır süzülür (süzülmüş suyu atmayıp pilavın içine kullanıyoruz), başka bir tencerede tereyağ eritilir içine yıkanmış bulgurlar ve 1 su bardağı mercimek suyu ilave edilip kısık ateşte hafif yumuşayana  kadar pişirilir, içine mercimek, tuz ve baharatlar ilave edilip karıştırılır, suyunu çekince altı kapatılır. 

Afiyet Olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder