3 Mayıs 2015 Pazar

Salamura Peynir

(Gülizar BUDAK tarafından yapılmıştır )
.
Malzemeler:

5 kg süt (sütçüden alınmış)
5 tane limon yada 5 kaşık sirke
Kaya tuzu

Süzülen süt (peynir altı suyu) 

Yapılışı:


Sut kaynadıktan sonra  içine limon yada sirke katılır, 1-2 dk daha kaynatılır altı  ve kapağı kapatılıp 10 dk suyu yeşilimsi olup toparlanana kadar bekletilir, sonra tülbentten süzülür içine tuz katılır, 5-6 saat sonra iyice süzülünce  üstüne ağırlık koyup sabaha kadar şekil alması sağlanır, tülbentten çıkarılıp dilimlenir, peynir altı suyu kavanozlara doldurulur ve içine bol tuz koyarak salamura suyu hazırlanır, kesilen peynirler içine atılıp buzdolabında aylarca bekletilir, yenileceği zaman çıkartılır.

NOT: 
Süzülen suyu atmayıp peynir altı suyu olarak içebilir yada yemeklere katabilirsiniz 

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder