3 Mayıs 2015 Pazar

Çörekotlu Ev Yapımı Peynir

(Gülizar BUDAK tarafından yapılmıştır )

Malzemeler:

5 kg süt (sütçüden alınmış)
5 tane limon yada 5 kaşık sirke
Kaya tuzu

Çörek otu

Yapılışı:


Sut kaynadıktan sonra  içine limon yada sirke katılır, 1-2 dk daha kaynatılır altı  ve kapağı kapatılıp 10 dk suyu yeşilimsi olup toparlanana kadar bekletilir, sonra tülbentten süzülür içine tuz ve çörek otu katılır, 5-6 saat sonra iyice süzülünce  üstüne ağırlık koyup sabaha kadar şekil alması sağlanır.

NOT: 
Süzülen suyu atmayıp peynir altı suyu olarak içebilir yada yemeklere katabilirsiniz 

Afiyet Olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder