14 Mayıs 2015 Perşembe

Dolaptan çıkarılan yazdan yapılan taze barbunya


Malzemeler:

2 bardak yazdan dolaba konmuş taze barbunya
1 tane kuru soğan
Yazdan yapılmış domates-biber konservesi (yazın domates- biber)
Kristal kaya tuzu
İsteğe bağlı baharatlar
2 bardak su
2 yemek kaşığı tereyağ
Soğuk sıkım zeytinyağı

Yapılışı:

 Tereyağ tencereye konulur kısık ateşte eritilir, içine soğan ince doğranır 1-2 dk çevrilir, domates konserve ilave edilip kısık ateşte yumuşayana  kadar pişirilir,içine barbunya ve su ilave edilir (sulu olmaması için daha az su eklenir), 30 dk sonra altı kapatılır (sertse biraz daha pişirilir) , baharatlar ve tuz eklenir, hafif soğumaya başlarken de soğuk sıkım zeytinyağı eklenir.

Afiyet Olsun

2 yorum: