Malzemeler:
2 bardak yazdan dolaba konmuş taze barbunya 1 tane kuru soğan Yazdan yapılmış domates-biber konservesi (yazın domates- biber) Kristal kaya tuzuİsteğe bağlı baharatlar 2 bardak su
2 yemek kaşığı tereyağ
Soğuk sıkım zeytinyağı
Yapılışı:
Tereyağ tencereye konulur kısık ateşte eritilir, içine soğan ince doğranır 1-2 dk çevrilir, domates konserve ilave edilip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir,içine barbunya ve su ilave edilir (sulu olmaması için daha az su eklenir), 30 dk sonra altı kapatılır (sertse biraz daha pişirilir) , baharatlar ve tuz eklenir, hafif soğumaya başlarken de soğuk sıkım zeytinyağı eklenir.
|
Ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler
YanıtlaSil