14 Mayıs 2015 Perşembe

Antep Acı Biber Salçası

                               
                        Malzemeler:
                              20 Kg Antep Dolmalık Acı Biber
                              Kristal Kaya Tuzu
                              Sızma Zeytin Yağı
                              İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı karabiber



Yapılışı:

Kırmızı olgunlaşmış Antep yöresi Dolmalık Biberler yıkanır, çekirdekleri çıkartılır ve temiz bir bez üzerine serilerek kuruması sağlanır. Kıyma makinasında kıyılır çelik tepsilere dökülerek yayılır ve üzerine bir miktar kristal tuz serpilir, Güneşte kurumaya bırakılır günde en az 5 6 kez karıştırılır üzerine toz gitmemesi için ince beyaz bir bez örtülür. En az bir hafta kuruması beklenir. İstenilen kıvama gelince karabiber eklenir ve cam şişelere doldurulur üzerine zeytinyağ gezdirilir serin yerde muhafaza edilir.


                           Afiyet olsun

1 yorum: