Malzemeler:
20 Kg Antep Dolmalık Acı Biber
Kristal Kaya Tuzu
Sızma Zeytin Yağı
İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı:
Kırmızı olgunlaşmış Antep yöresi Dolmalık Biberler yıkanır, çekirdekleri çıkartılır ve temiz bir bez üzerine serilerek kuruması sağlanır. Kıyma makinasında kıyılır çelik tepsilere dökülerek yayılır ve üzerine bir miktar kristal tuz serpilir, Güneşte kurumaya bırakılır günde en az 5 6 kez karıştırılır üzerine toz gitmemesi için ince beyaz bir bez örtülür. En az bir hafta kuruması beklenir. İstenilen kıvama gelince karabiber eklenir ve cam şişelere doldurulur üzerine zeytinyağ gezdirilir serin yerde muhafaza edilir.
Afiyet olsun
Ellerinize sağlık yazın deneyeceğim
YanıtlaSil