Gülizar BUDAK tarafından yapılmıştır
Malzemeler :
1 kg karnabahar
100 gr Eski kaşar
12 tane siyah zeytin ( yeşil de eklenebilir o an aklıma gelmedi )
Çeyrek ev yapımı sucuk (Pastırma da olabilir)
2 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ev yapımı domates salçası
3 yemek kaşığı su
Damak tadına uygun baharatlar
1 çay kaşığı kristal kaya tuzu
Süzmek için tülbent :)
Yapılışı:
Karnabahar küçük küçük doğranır ve 15 dk haşlanır soğuyunca suyu süzülür elle ezilir
( tülbent içinde iyice sıkın ) bir kapa alıp içine 2 yumurta kırıp tereyağını tuzunu ve istediğiniz baharatları atıp iyice yoğurun.
Yağlanmış borcama yayın., önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyup hafif kızarıncaya kadar
pişirin, çıkarıp üzerine salçali sosu sürün ( salça 3 yemek kaşığı su ile inceltilir ) , üzerine kaşarı rendeleyin mevsimine göre istediğiniz malzemeleri serpin tekrar fırına koyup eriyene kadar pişirin...
Afiyet Olsun
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder