4 Mayıs 2015 Pazartesi

Pazı Dolması

(Gülizar BUDAK tarafından yapılmıştır )

Malzemeler :
2 bağ pazı
Yarım kg orta yağlı kıyma
2 tane orta boy kuru soğan
Yarım su bardağı siyez bulguru

Baharatlar
2 yemek kaşığı ev salçası domates-biber (yazın rendelenmiş domates)
Kristal kaya tuzu
2 kaşık soğuksıkım zeytinyağı 
Tereyağ

Yapılışı:
Pazıların sapları kesilip yaprakları yıkanır (sapları ince ince doğrayıp içine kuru soğan kıyma yada bir az bulgur koyarak yemek yapabilirsiniz) ocakta kaynamakta olan suyun içine atılıp 2-3 dk haşlanır, süzgeçe alınır, soğanlar ince ince doğranır (soğanı çiğ koymak istemeyen tereyağında 1-2 dk kısık ateşte  çevirip üstüne 1-2 kaşık su ilave edip yumuşatabilir) bütün malzeme karıştırılır, isteğe bağlı baharatlar ilave edilir, pazılar açılarak istenilen şekil verilerek sarılıp tencereye dizilir, üstünü geçecek kadar su ilave edilir, yağlar üstüne eklenir biraz tuz serpiştirilir, dağılmasın diye dolma taşı yada kapak kapatılır, tencerenin kapağı da kapatılarak kısık ateşte pişirilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder