(Gülizar BUDAK tarafından yapılmıştır )
Malzemeler :
2 bağ pazı
Yarım kg orta yağlı kıyma
2 tane orta boy kuru soğan
Yarım su bardağı siyez bulguru
Baharatlar
2 yemek kaşığı ev salçası domates-biber (yazın rendelenmiş domates)
Kristal kaya tuzu
2 kaşık soğuksıkım zeytinyağı
Tereyağ
Yapılışı:
Pazıların sapları kesilip yaprakları yıkanır (sapları ince ince doğrayıp içine kuru soğan kıyma yada bir az bulgur koyarak yemek yapabilirsiniz) ocakta kaynamakta olan suyun içine atılıp 2-3 dk haşlanır, süzgeçe alınır, soğanlar ince ince doğranır (soğanı çiğ koymak istemeyen tereyağında 1-2 dk kısık ateşte çevirip üstüne 1-2 kaşık su ilave edip yumuşatabilir) bütün malzeme karıştırılır, isteğe bağlı baharatlar ilave edilir, pazılar açılarak istenilen şekil verilerek sarılıp tencereye dizilir, üstünü geçecek kadar su ilave edilir, yağlar üstüne eklenir biraz tuz serpiştirilir, dağılmasın diye dolma taşı yada kapak kapatılır, tencerenin kapağı da kapatılarak kısık ateşte pişirilir.
Afiyet olsun |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder