(Gülizar BUDAK tarafından yapılmıştır )
Çocuklarım küçükken karnıyarık yemez içini yerlerdi patlıcanlar bana kalırdı :) işten yorgun yorgun gel yap yemesinler sadece içini yesinler :( bundan sonra size sadece iç yapacağım dedim. İçi ilk yaptığımda ekmek içine doldurup verdim, size kıymalı döner yaptım dedim :) çok sevdiler. Bir seferinde evde bazlama vardı onun içini açıp kaşıkla doldurup verdiğimde yumuşacık daha çok hoşlarına gitti, daha sonra hep o şekilde yaptım hem pratik oluyordu hem doyurucu ...
sağlıklı beslenmeye başladıktan sonra da sadece harç olarak yapıyorum, hem pratik hem doyurucu hem protein almış oluyorum (Et fazla sevmediğim için bu şekilde daha rahat yiyebiliyorum)
Malzemeler:
yarım kg orta yağlı kıyma
2 tane ince doğranmış domates
3-4 tane biber
( kışın evde yapılmış domates-biber konservesi)
3 tane orta boy kuru soğan
sarımsak
baharat
kristal kaya tuzu
tereyağ
Yapılışı:
Küçük doğranmış soğanlar ve biberler bol tereyağında 1-2 dk kısık ateşte kavrulur, trans yağa dönüşmemesi için içine 2 yemek kaşığı su ilave edilir, soğanlar yumuşayınca kıyma ilave edilip karıştırılır, rendelenmiş yada küçük doğranmış domatesler ve sarımsak ilave edilip pişirilir. Altı kapatıldıktan sonra baharatlar ve tuz ilave edilir.
Afiyet olsun
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder