8 Mayıs 2015 Cuma

Kuzu Kapama

Malzemeler:
1 kg kuzu kapama
Yazdan hazırlanmış domates konservesi
Yazdan kurutulmuş biber-domates
Kekik
Pul biber
Karabiber
Kristal kaya tuzu
Su


Yapılışı:
Kuzu kapama tencereye konulur üstüne 2 bardak su eklenir kısık ateşte yarım saate yakın pişirilir, içine kuru domates ve biberler eklenir (ben yemek yaparken elime ne geçerse eklemeyi severim o an elime kavanozdaki kurular geçti kapamanın içine suyunu çeksin diye attım :) ) sonra domates konservesi eklenir ( dolabı açınca kavanozun dibinde görünce onu da ekledim :) ) sonra baharatlar eklenir yumuşayana kadar pişirilir, altı kapatıldıktan sonra tuz eklenir, kuru soğanda eklenebilir soğanım kalmadığı için ekleyememiştim..

Afiyet Olsun


 (Gülizar BUDAK tarafından yapılmıştır )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder