Malzemeler: 1 kg kuzu kapama Yazdan hazırlanmış domates konservesi Yazdan kurutulmuş biber-domates Kekik Pul biber Karabiber Kristal kaya tuzu Su
Yapılışı:
Kuzu kapama tencereye konulur üstüne 2 bardak su eklenir kısık ateşte yarım saate yakın pişirilir, içine kuru domates ve biberler eklenir (ben yemek yaparken elime ne geçerse eklemeyi severim o an elime kavanozdaki kurular geçti kapamanın içine suyunu çeksin diye attım :) ) sonra domates konservesi eklenir ( dolabı açınca kavanozun dibinde görünce onu da ekledim :) ) sonra baharatlar eklenir yumuşayana kadar pişirilir, altı kapatıldıktan sonra tuz eklenir, kuru soğanda eklenebilir soğanım kalmadığı için ekleyememiştim..
Afiyet Olsun
(Gülizar BUDAK tarafından yapılmıştır )
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder