(Gülizar BUDAK tarafından yapılmıştır )
Malzemeler :
8 tane orta boy kırmızı biber
Yarım kg orta yağlı kıyma
2 tane orta boy kuru soğan
1/2 su bardağı siyez bulguru
Baharatlar
Dereotu
2 yemek kaşığı ev salçası
ya da konserve domates-biber (yazın rendelenmiş domates)
Kristal kaya tuzu
2 kaşık soğuk sıkım zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı:
Biberlerin sap kısımları çıkarılıp yıkanır, soğanlar ince ince doğranır (soğanı çiğ koymak istemeyen tereyağında 1-2 dk kısık ateşte çevirip üstüne 1-2 kaşık su ilave edip yumuşatabilir) bütün malzeme karıştırılır, isteğe bağlı baharatlar ve dereotu ilave edilir, biberler üstlerinde biraz boşluk kalacak şekilde tencereye dizilir, ağzına domates kesilip kapatılır üstünü geçecek kadar su ilave edilir, tereyağlar üstüne eklenir biraz tuz serpiştirilir, tencerenin kapağı da kapatılarak kısık ateşte 30 dk pişirilir.
Afiyet olsun
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder