3 Mayıs 2015 Pazar

Etli Kuru Fasulye




Malzemeler :


 200 gr kuşbaşı et
300 gr kuru fasulye
1 büyük kuru soğan
Sarımsak
Baharatlar
Kristal kaya tuzu
Yazdan yapılmış domates-biber konservesi (yazın domates- biber)
2 bardak su
2 yemek kaşığı tereyağ
Soğuk sıkım zeytinyağı

Yapılışı:

 Fasulyeler akşamdan sıcak suya ıslatılır sabah süzülür, düdüklü tencereye tuz ve soğuk sıkım zeytinyağı hariç diğer malzemeler ilave edilir, sibop u indirildikten sonra kısık ateşte 45 dk pişirilir,  hafif soğumaya başlarken kapağı açılır, tuz ile soğuk sıkım zeytinyağı eklenir.

Afiyet Olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder